dimecres, 5 de març del 2008

Allà on viuen els monstres



Aquesta nit he tingut un mal son. Llàstima que els monstres que hi sortien no fossin com els d'en Maurice Sendak. Salvatges, lliures i desinhibits. Dentuts, peluts i amb grans urpes. Monstres realistes. Es pot demanar més? 

Amb aquesta obra, vaig iniciar-me no fa gaire en el món de l'àlbum. Un món que enganxa i no et deixa escapar. Va ser a les primeres sessions del curs de Teoria i pràctica del conte infantil a l'Ateneu de Barcelona. La Marta Luna, la professora, n'és una enamorada i ens ha sabut trasmetre la passió. La meva biblioteca personal d'àlbums comença a crèixer. Llàstima que Allà on viuen els monstres, d'en Maurice Sendak estigui descatalogat. Animo als senyors de l'editorial Kalandraka a fer-ne una nova edició. Tenen, al menys, una compra assegurada. Mentre el tornaré a rellegir abans de tornar-lo a la biblioteca de Cerdanyola. Ja m'he passat de dies... però l'esperit rebel d'en Max i els seus monstres m'ha posseït. Espero de tot cor que no em castiguin a dormir sense sopar.  Avui tinc una gana ferotge!

Aprofito per comentar-vos que s'està fent una versió cinematogràfica de l'obra de Sendak. Spike Jonze n'és el director. Sembla que Where the wild things are s'estrenarà l'any vinent però ja corren imatges per la xarxa...





Tot i que això només és una proba, no imatges reals del llargmetratge també es comenta que la pel·lícula està tenint forces problemes per tirar endavant. En qualsevol cas, sempre ens quedarà el llibre.



Bona lectura!

1 comentari:

Imagina... ha dit...

Precisament ahir vaig comprar-me aquest clàssic dels àlbums il·lustrats. Suposo que havent fet la versió cinematogràfica la gent de Kalandraka han vist el moment de reeditar-lo. És una joia!