divendres, 18 d’abril del 2008

M'he trobat una Agu trot, al Pati dels llibres


El proper dissabte 19 d'abril inauguren a Sant Cugat El pati de llibres, una llibreria infantil i juvenil (c/ Xerric, 22). 

Tothom que em coneix una miqueta sap que des de fa molt de temps em rondava pel cap obrir un negoci com aquest. Una llibreria on es conegui bé la literatura infantil, que els agradin els contes i els àlbums il·lustrats, on organitzar activitats per gent de totes les edats amb esperit de nens. La Diana i la Sonia han fet realitat aquesta idea, en un local encantador i ple de llum que de ben segur visitaré sovint. Avui que ja tenien les portes obertes, tot i que encara traginaven amb capses, col·locant els darrers llibres abans de la inauguració, he fet la meva primera compra: "Agu trot" de Roald Dahl

Una novel·la curta però divertidíssima al més pur estil Dahl. Curiosament, tot i ser una novel·la per a nens, no en surt ni un de nen. És cert, que no és habitual que això pasi en una novel·la infantil, però l'autor dona una lliçó de com gairebé qualsevol situació es pot convertit en una història perquè els nens s'ho passin "pipa". Qui ho anava a dir que el senyor Hoppy, un jubilat més aviat tímid i ensopit podia acabar protagonitzant una història tan divertida i encantadora com la que ens explica Dahl a "Agu trot" (que vol dir tortuga, només que escrit del revés). 

Ha estat casualitat, però l'atzar ha fet que trobés una petita joia de Dahl al Pati dels contes. Espero trobar-ne moltes més. Només em resta desitjar molta sort a la Diana i a la Sònia, i a la resta, com sempre:

Bona lectura!