divendres, 20 de juny del 2008

El hombre pequeñito (Contes del circ, part III)




Avui us torno a parlar de circ, però aquesta vegada, es retrata en una novel·la: "El hombre pequeñito" d'Erich Kästner

No he aconseguit esbrinar si hi ha una edició de l'obra en català. Jo la vaig llegir fa molts anys (quan encara era una nena) en una edició d'Alfaguara. Encara avui la conservo a la biblioteca i a la memòria. I aprofitant que estic fent un recull de novel·les i contes sobre el circ us en faig cinc cèntims. 

El hombre pequeñito ens explica les aventures i desventures d'un nen tan petit que només medeix 5 cm. i dorm dincs una capsa de mistos. Quan moren els seus pares que també eren diminuts és adoptat per un home de circ. Els trucs de màgia que fan plegats converteixen al petit en un personatge mundialment famós. Però la fama el porta a ser segrestat... 

Erich Kästner, l'autor, va ser un dels puntals de la literatura infantil alemana, creador de personatges tan coneguts com Emili i els detectius i en aquesta novel·la aconsegueix oferir-nos una perspectiva al·lucinat de les coses. La perspectiva d'un nen de tan sols cinc centímetres. Vibrant, divertida i entendridora aquesta novel·la em va regalar llargues hores de:

Bona lectura!

2 comentaris:

Anònim ha dit...

ueee!!???
Encara de vacacnces??
o t'han tret a la pista... i se t'ha menjat el lleó del circ??

Vinga.. Una abraçada!!

QUO ...amb el nas vermell al nas!

Xavi i Noe ha dit...

Gràcies per l'interés!!

Res de lleons. Sóc una domadora excepcional!

Rempendré la meva activitat bloggera en breu.