dimecres, 18 de juny del 2008

Cuentos pulga (Contes del circ, part I)



No buscaré excuses. He estat desapareguda i ja està. Diguem-li llarg parèntesi de trasllat. Ara torno amb més força, més espai i moltes recomenacions. Començo amb un album infantil del Riki Blanco. Es titula "Cuentos Pulga". El vaig trobar fent recerca de contes i albums sobre el circ. 

Es una història de circ, però sobretot és una història d'amor. Breu i intensa. Literalment. Us imagineu les possibilitats de trobades entre un home bala i una trapezista que no pot trepitjar el terra? 
El Capirote i la Regina, els dos protagonistes d'aquesta història d'amor viscuda en el buit, venen acompanyats de tota la plana del circ, una colla que no té desperdici. Personatges estrambòtics, adients a aquest circ de clars i obscurs. Ombres molt ben treballades per la paleta d'en Riki Blanco, que juga amb la foscor com un autèntic mag. Aquest cor de secundaris ve cadascun amb la seva història. Ding Dong, el paiaso, Nervenkinzel, la directora d'orquestra, Olivia Vatio, la iluminadora... De tots, si es pot triar un, em quedo amb Madame Amulette, una vident que va presagiar que es quedaria sense poders.
Cuentos Pulga, és doncs, un tresor que ja forma part de la meva petita biblioteca d'album infantil. Un tresor que, de quan en quan, em regalarà amb moments de:

Bona lectura!

2 comentaris:

Anònim ha dit...

jejejeje

Es bo de tant en tant....
fer equilibris amb la rutina..

a més a més... Per sort... Després...
tot surt com una bala!

Vinga!!!
Oriol ... Amb una abraçada d'ilusió de circ!

Xavi i Noe ha dit...

Hola Oriol,

Gràcies pels teus comentaris! Un blog no és un blog sense lectors...